RUK:n museon toiminta

Reserviupseerikoulun historian erikoismuseo

Kannatusyhdistys vastaa RUK-museon ylläpitämisestä. Museolla käy vuosittain reilut 6000 vierasta. Museossa on esillä yli 900 esinettä, asiakirjaa ja kuvaa aina arvomerkeistä kenttätykkeihin saakka. Museotoimikuntaa johtaa majuri evp Veli-Matti Hartikainen.

Museon toiminta

Reserviupseerikoulun ja sen Oppilaskunnan toiminnasta vuodesta 1920 alkaen aina tähän päivään saakka.

Vuonna 1975 perustettu RUK-museo Haminassa Kadettikoulunkadun varrella kertoo Reserviupseerikoulun ja sen oppilaskunnan toiminnasta vuodesta 1920 alkaen, jolloin itsenäisen Suomen reserviupseerikoulutus alkoi Haminassa. Museo vaalii RUK:n ja oppilaskunnan perinteitä, esittelee niiden toimintoja 90 vuoden ajalta ja toimii reserviupseerikurssien välisenä yhdyssiteenä.

RUK-museo avattiin Lappeenrannan portin vanhaan vartiorakennukseen vuonna 1975. Museon toimintaa on jatkettu ja laajennettu nykyisessä paikassa Kadettikoulunkatu 8:ssa vuonna 1996. RUK-museo kertoo RUK:n toiminnasta ennen sotia, sotien ja välirauhan aikana ja aina nykypäiviin asti. RUK:n täyttäessä 80 vuotta vuonna 2000 valmistui museorakennuksen tontille Pahkajärvihalli, johon sijoitettiin raskaat aseet ja muu tilaa vaativa esineistö. Kaikki näytteillä olevat esineet ovat olleet koulutuskäytössä RUK:ssa. Esillä on myös satoja koulutustapahtumista kertovia valokuvia.

Museon näyttelytoimintaa ylläpitää Reserviupseerikoulun Oppilaskunnan Kannatusyhdistys ry.

Katso lisätietoja RUK:n Oppilaskunnan Kannatusyhdistys ry:n toiminnasta

Yhteystiedot

Kadettikoulunkatu 8
49400 Hamina
info(at)rukmuseo.fi

0400 774 409 tai 0299 461 186

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.