Skip to main content

RUK-museon toiminta

Reserviupseerikoulun yli satavuotisen historian erikoismuseo

Kannike vastaa RUK-museon ylläpitämisestä. Museolla käy vuosittain noin 8 000 vierasta ja siellä on esillä yli tuhat esinettä, asiakirjaa tai kuvaa aina arvomerkeistä kenttätykkeihin.

Museonhoitajana toimii Veli-Matti Hartikainen.

RUK-museon toiminta

Museo kertoo havainnollisesti Reserviupseerikoulun ja sen oppilaskunnan toiminnasta vuodesta 1920 alkaen aina nykypäivään asti

Vuonna 1975 perustettu RUK-museo Haminassa Kadettikoulunkadun eli Haminan museokadun varrella kertoo Reserviupseerikoulun ja sen oppilaskunnan toiminnasta vuodesta 1920 alkaen, jolloin itsenäisen Suomen reserviupseerikoulutus alkoi Haminassa. Museo vaalii RUK:n ja sen oppilaskunnan perinteitä, esittelee niiden toimintoja yli sadan vuoden ajalta sekä toimii reserviupseerikurssien välisenä yhdyssiteenä.

RUK-museo avattiin Lappeenrannan portin vanhaan vartiorakennukseen vuonna 1975. Museon toimintaa on jatkettu ja laajennettu nykyisessä paikassa Kadettikoulunkatu 8:ssa vuonna 1996. RUK-museo kertoo RUK:n toiminnasta ennen sotia, sotien ja välirauhan aikana ja aina sodista nykypäiviin asti. RUK:n täyttäessä 80 vuotta vuonna 2000 museorakennuksen tontille valmistui Pahkajärvihalli, johon sijoitettiin raskaat aseet ja muu tilaa vaativa esineistö. Kaikki näytteillä olevat esineet ovat olleet koulutuskäytössä RUK:ssa. Esillä on myös satoja koulutustapahtumista kertovia valokuvia.

Museon näyttelytoimintaa ylläpitää Reserviupseerikoulun Oppilaskunnan Kannatusyhdistys ry (Kannike).

Tilaa RUK:n 500-sivuinen, upeasti kuvitettu historiateos...

Tilaa nyt oma kappaleesi kätevästi RUK-kaupasta.